ONDERHOUD VAN KEUKENKASTEN EN FRONTEN
Er zijn in het huishouden veel substanties, die na een zekere inwerkingsduur bij bepaalde oppervlakken niet meer volledig verwijderd kunnen worden. Vetspatten en vlekken moeten altijd onmiddellijk worden verwijderd. U heeft voor het schoonmaken van kasten, legplanken, laden en uittrek- elementen niets meer nodig dan een licht vochtige doek (zachte doek die niet pluist) met een beetje vloeibaar schoonmaakmiddel, groene of huishoudzeep. Gebruik geen dreft afwasmiddel, dit legt een filmlaag en kan een kleurverschil geven. Reinig telkens het volledige oppervlak en niet een bepaald deel om kleurverschillen te vermijden. Het is belangrijk dat de oppervlakken vervolgens drooggemaakt worden met een zachte doek. Een te natte doek kan tot gevolg hebben dat er een beetje vocht in de voegen komt, waardoor de meubelen ongewenst zouden kunnen uitzetten. Heb je fronten met houtnerf? Wrijf dan in de richting van de houtnerf.
​​
Zet bij het koken altijd uw dampkap aan zodat er minder condens en vet op de kasten kan komen. Vergeet niet om de vetfilter van de dampkap regelmatig te reinigen. Indien u een koolstoffilter heeft dient dit ook regelmatig vervangen te worden.
​
Let op: Gebruik geen schuurmiddelen (geen schuurspons), meubelpolish, boenwas, schoonmaakmiddelen op basis van nitro- of kunstharsverdunning, aceton, stoomreinigers, microvezeldoeken, ontsmettingsmiddelen die vb. alcohol, chloor, ammonium, fenol of spiritus bevatten of soortgelijke schoonmaakmiddelen. Gebruik geen staalwol en ook geen schuursponsjes. In principe moet de informatie van de reinigingsmiddelfabrikant in acht worden genomen.
​
Voorkomen van strepen:
Strepen ontstaan dikwijls door te reinigen met organische oplosmiddelen, koud water en meermaals gebruikte doeken of zeemlappen. Om vlekken of strepen bij het reinigen te vermijden is het raadzaam nog eens met een doek met warm water over het oppervlak te gaan en daarna droog te wrijven met keukenpapier of een microvezeldoek.​
​
Voor meer vragen contacteer ons gerust via keukens.pyck@skynet.be
Reinigingsmiddelen die u in geen geval mag gebruiken, zijn:
- Schurende middelen (schuurpoeder, schuursponsen, staalwol)
- Polijstmiddelen, wasmiddelen, meubelreinigers, bleekmiddelen
- Reinigingsmiddelen met sterke zuren en sterke zure zouten
- Stoomreinigers
​
Dit geld voor de volledige keuken met bijhorende apparaten, spoelbak, kraan, kasten en werkblad.